Zagreb, 21. travnja 2021. - Jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena Ante Kostelić oprašta se od dužnosti trenera u skijaškoj reprezentaciji, a to je bio i povod da mu njegov matični Hrvatski skijaški savez dodijeli nagradu za životno djelo. Legendarni skijaški strateg odlazi iz hrvatske reprezentacije nakon 23 godine rada.

- Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti Kosteliću na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno deset osvojenih olimpijskih medalja, od kojih je pet zlatnih, četiri Velika i osam Malih kristalnih globusa, osam medalja sa svjetskih prvenstava, od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u Svjetskom kupu kao i za vrlo uspješan rad zadnjih godina s braćom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao i doprinio stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme. Hrvatski skijaški savez nastavit će raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili je dodjela nagrade za životno djelo - izjavio je direktor alpskih reprezentacija i ski poola Vedran Pavlek.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) zahvaljuje Anti Kosteliću na vrhunskim trenerskim dometima kojima je skijašku reprezentaciju i skijaški sport učinio hrvatskim ponosom, zasluživši pritom status nacionalne sportske legende. (hss/hoo)