Zlatna hrvatska skijaška reprezentacija stigla je 17. veljače zrakoplovom Croatia Airlinesa u zagrebačku zračnu luku, gdje su ih dočekali brojni navijači te sportski i državni dužnosnici. Čestitke s...

Zlatna hrvatska skijaška reprezentacija stigla je 17. veljače zrakoplovom Croatia Airlinesa u zagrebačku zračnu luku, gdje su ih dočekali brojni navijači te sportski i državni dužnosnici. Čestitke svjetskim prvacima pri izlasku iz zrakoplova uputili su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Ivica Miočić-Stošić, potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar, savjetnik predsjednika države Zdravko Jelenović, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i mnogi drugi. U VIP salonu zagrebačke zračne luke, uz tradicionalni pobjednički šampanjac prvake je dočekala i reprezentativna torta HOO-a u obliku slalomske staze iz St. Moritza, a koju će predstavnici HOO-a darovati domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Prva je u ime grada Zagreba riječi dobrodošlice i zahvale uputila gradonačelnica Vlasta Pavić. U ime Vlade RH čestitke je uputila Željka Antunović, koja je zahvalila obitelji Kostelić za sve radosti koje su nam podarili. Vladimir Strugar i Zdravko Jelenović također su, čestitajući svjetskim prvacima, istaknuli velike zasluge obitelji Kostelić koji su našu zemlju doveli do skijaškog olimpa. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nije krio oduševljenje postignućima obitelji Kostelić naglasivši da "ono što mi imamo drugi mogu samo sanjati". Na čestitkama se prvo zahvalila trostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić kazavši: "Otišli smo u St. Moritz kao jedni od favorita i, evo, vraćamo se sa tri zlatne medalje. Nadam se da smo pokazali da nekaj vrijedimo. Želim još jednom čestitati Niki i Ani, jer one ne dobivaju toliko medijske pažnje, a stvarno je zaslužuju", rekla je Janica. Svjetski prvak u slalomu Ivica Kostelić vidno dirnut dočekom teško je pronalazio riječi koje bi opisale kako se osjeća. "Nakon nadahnutog Janičinog govora, teško mi je naći prave riječi. No, još jednom moram čestitati Janici, Niki i Ani. Nadam se da ću i ja uskoro dobiti pojačanje, odnosno da ćemo, uz ovakvu uspješnu žensku reprezentaciju, imati i uspješan muški tim", istaknuo je Ivica Kostelić. Tvorac hrvatskog skijaškog čuda Ante Kostelić naglasio je kako je danas izuzetno ponosan. "Uvijek kad sam u avionu, jedva čekam da sletimo i donesemo medalje u domovinu. One su za našu Hrvatsku", rekao je Ante i, nakon što je malo zastao, dodao je: "Znate svaki narod ima svoje trajne vrijednosti. Mislim da ovo što su donijeli naši sportaši, umjetnici i drugi uspješni ljudi trajno ostaje našem narodu. Mi smo to donijeli časno i pošteno".

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek nije propustio prigodu zahvaliti svim sponzorima Hrvatske skijaške reprezentacije izrazivši nadu da ćemo još jednom svjedočiti ovakvom dočeku, 17. ožujka, nakon finala Svjetskog kupa. "Vjerujemo da ćemo tada slaviti ukupnu pobjedu Janice Kostelić u Svjetskom kupu i Ivice Kostelića u ukupnom poretku slalomaša", rekao je Pavlek. Na izlasku iz zgrade zračne luke Janicu i Ivicu pozdravilo je više stotina razdraganih navijača, ali pravi doček i veselica očekuje se navečer na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem u 18 sati započinje koncert dobrodošlice svjetskim prvacima. Janica Kostelić večeras, 17.veljače primit će i nagradu Zagrebačkog sportskog saveza za najuspješniju sportašicu glavnog grada Hrvatske u 2002.