Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je 9. ožujka najboljem hrvatskom skijašu Ivici Kosteliću čestitku, povodom osvajanja malog kristalnog Globusa u slalomu: "Dragi Ivice, cijela je H...

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je 9. ožujka najboljem hrvatskom skijašu Ivici Kosteliću čestitku, povodom osvajanja malog kristalnog Globusa u slalomu:

"Dragi Ivice, cijela je Hrvatska navijala za tebe i držala ti palčeve -što ti je zasigurno bio dodatni poticaj, ali samo su ti tvoj vlastiti talent, tvoja upornost i tvoj sportski duh donijeli pobjedu. Donio si Hrvatskoj pobjedu u sportu u kojem smo do nedavno - sve do tvojih veličanstvenih pobjeda - mislili da nemamo šansi u usporedbi s drugim skijaškim velesilama. Pokazao si kako se stiže do vrha upornim i predanim radom i talentom. Bravo Ivice i hvala ti u ime svih građana Hrvatske. Želim ti još puno sportskih i osobnih uspjeha u životu. Čestitam tebi, tvojoj obitelji - koja je najzaslužnija za tvoj uspjeh, jer niste odustali kada su svi ostali mislili da je nemoguće postići vrhunske rezultate u skijanju, i naravno cijeloj skijaškoj reprezentaciji".