ZAGREB, 29. veljače 2008. - Na prvom ovogodišnjem kolegiju tajnika nacionalnih sportskih saveza, održanom 29. veljače u sjedištu HOO-a u Zagrebu, glavni tajnik HOO-a Josip Čop dao je smjernice o pri...

ZAGREB, 29. veljače 2008. - Na prvom ovogodišnjem kolegiju tajnika nacionalnih sportskih saveza, održanom 29. veljače u sjedištu HOO-a u Zagrebu, glavni tajnik HOO-a Josip Čop dao je smjernice o primjeni razvojnih programa HOO-a koji su nakon jednogodišnje primjene, konzultacije sa savezima i potvrde Vijeća HOO-a, doživjeli određene izmjene i dopune.

Josip Čop izdvojio je kako promjene imaju za svrhu ostvarenje kontinuiteta razvojnih programa, stimulativnost sportaša, planiranja pripadajućih stipendija koje počinju s programom III te stroga pravila financijskog izvršenja bez iznimke u primjeni financijskih sredstava. Konačna i usvojena verzija razvojnih programa koji su planirani na četverogodišnje razdoblje prati sportaša od njegove 12 godine do mogućeg nastupa na Olimpijskih igrama.

Glavni tajnici NSS-a, njih oko 50 koji su sudjelovali u radu kolegija, informirani su i o proračunu HOO-a za ovu godinu. Prema projekciji prihoda, oko 50 posto čine sredstva državnog proračuna, koji je u postupku donošenja u Hrvatskom saboru. Uz niz drugih pitanja kao što su agencijski poslovi, primjene novog Zakona o javnoj nabavi, glavni tajnik je od NSS-a zatražio punu suradnju na financijskoj pripremi programa NSS-a za 2008. godinu kako bi se prijedlog proračuna HOO-a za ovu godinu našao na sljedećoj sjednici Skupštine koja je planirana za 3. travnja.