Zagreb, 11. listopada 2008. - Hrvatsko sinkronizirano plivačko udruženje "staro" samo dvanaest godina (1996.) bogatije je za dva nova člana; solinski klub Labudet i Zagrebački savez sinkroniziranog plivanja jedinog gradskog udru...

Zagreb, 11. listopada 2008. - Hrvatsko sinkronizirano plivačko udruženje "staro" samo dvanaest godina (1996.) bogatije je za dva nova člana; solinski klub Labudet i Zagrebački savez sinkroniziranog plivanja jedinog gradskog udruženja tog sporta.

Prihvaćanjem novih članova, skupština Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja (HSSP) održana u subotu, 19. siječnja pod predsjedavanjem Nade Senčar, predsjednice Saveza s dva mandata, prihvatila je i nove pravce razvoja ovog sve popularnijeg sporta kojem osim novca nedostaje i plivališta. No, HSSP-u i njegovim članicama ne nedostaje entuzijazma koji se je mogao čuti s govornice skupštinara u sjedištu na zagrebačkom trgu Krešimira Ćosića 11.

U osvrtu na rad u 2007. godini, koja je obilovala međunarodnim i domaćim natjecanjima o kojima su se mogli čuti izvještaji potkrijepljeni dobrim rezultatima osobito mlađih reprezentativci na Europskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj, te dva europska kupa u Italiji. Uz imenovanje izbornice Ive Gričar koju je, u interesu razvoja hrvatskog sporta od 2007. godine Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stavio na listu sufinanciranih trenera, Savez je solidnu stručnu podlogu dobio i organizacijom međunarodnog i nacionalnog seminara za suce i trenere. Po mišljenju predsjednice Saveza Nade Senčar i većine članova skupštine, ovi bi razvojni projekti mogli podići razinu djelovanja u klubovima o čijim rezultatima ovisi ukupan položaj hrvatskog sinkroniziranog plivanja u međunarodnoj sportskoj konkurenciji.

Na dnevnom redu bio je i Statut Saveza, čije su izmjene, uglavnom tehničke naravi, skupštinari usvojili jednoglasno. Dopunjen je i Izvršni odbor koji broji jedanaest članova čija je sjednica prethodila sjednici skupštine. Radu najvišeg tijela Saveza nazočio je u ime HOO-a pomoćnik glavnog tajnika za programe nacionalnih sportskih saveza Marko Ćurković i voditeljica Odjela za informiranje i izdavaštvo Radica Jurkin.