ZAGREB, 23. srpnja 2014. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop, čestitali su Ivanu Šitiću i Duji Milanu na velikom uspjehu ostvarenom na Europskom juniorskom prvenstvu u daljinskom plivanju održanom u Zagrebu.

„Od srca Vam čestitamo, u ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, na sjajnim rezultatima koje ste ostvarili na Europskom juniorskom prvenstvu u Zagrebu. Čestitamo tebi, Ivane, na osvajanju naslova prvaka Europe u kategoriji juniora do 16 godina na 5 km, i tebi, Duje, na osvojenom naslovu viceprvaka Europe u kategoriji do 18 godina na 7,5 km. Sav vaš trud i naporan rad urodili su plodom te ste hrvatskom daljinskom plivanju, ali i cjelokupnom hrvatskom sportu donijeli dvije vrlo vrijedne medalje u olimpijskim disciplinama. Želimo Vam još puno vrhunskih rezultata u Vašoj sportskoj karijeri.

Iskrene čestitke upućujemo i Vašem stručnom stožeru na čelu s trenerom Slavenom Šitićem kao i čelništvu Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.“ (hoo/msč)