Zagreb, 13. ožujka 2018. - Sanjkaška olimpijka Daria Obratov boravila je u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), gdje je s predsjednikom Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom razgovarala o debitantskom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače) te o planovima za novi olimpijski ciklus.

Predsjednika Zlatka Matešu posebno je zanimalo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave:
- Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom…
U razgovoru su se dotaknuli i spominjane možebitne suradnje s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem:
- Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali, budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i Institut Ruđer Bošković - ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude „plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka“.
Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u „singlu“.
Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere. (hoo/vk)