Od 3.do 6.lipnja u Vinkovcima se održalo Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske. Na prvenstvu je sudjelovalo preko 400 sportaša sa 7 sveučilišta/veleučilišta i natjecali su se u 8 sportova. Tenis, stolni tenis, šah, odbojka, odbojka na pijesku, futsal, košarka, rukomet!

U Vinkovcima je od 03. do 06. lipnja 2010. godine održano Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske u rukometu, odbojci, košarci, tenisu, stolnom tenisu, futsalu i šahu. Organizator natjecanja bio je Hrvatski sveučilišni športski savez dok su u tehničkoj organizaciji sudjelovali Grad Vinkovci, Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca, udruge pripadajućih športova i Krešimir Tomić, prof.
Natjecateljski program uspješno su provele vrijedne vinkovačke športske udruge iz pripadajućih športova u suradnji sa Hrvatskim sveučilišnim športskim savezom u vinkovačkim športskim dvoranama i terenima. većinom 04. lipnja dok su uzbudljive i vrlo popraćene finalne i utakmice za 3. mjesta u futsalu, košarci, odbojci i rukometu odigrale 05. lipnja u dvorani Ekonomske i trgovačke škola „Ivana Domca“ gdje je istog dana upriličena i podjela odličja u sklopu ceremonije zatvaranja. Radost i zadovoljstvo osvajača svih medalja niti ovaj puta nisu izostajali.
U natjecanjima je nastupilo 400 studenata i studentica sa 7 sveučilišta/veleučilišta - Sveučilišta u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku te Veleučilišta u Karlovcu i Vukovaru. Svečanost otvorenja održana je zbog kišovitog vremena u prostranoj dvorani Teniskog kluba „Vinkovci“. Studente su između ostalih pozdravili: dr. Mladen Karlić- gradonačelnik grada Vinkovaca, Alma Papić - pomoćnica glavnog tajnika za programe lokalnog športa, Zrinko Čustonja, predsjednik HŠSS. Prvi dio svečanosti ceremonije otvorenja završio je intoniranjem me