Rukometni klub Bjelovar, jedan od najuglednijih bjelovarskih i hrvatskih sportskih kolektiva proslavio je u petak, 18. veljače, 30. obljetnicu osvajanja naslova prvaka Europe (1972.) i 50. obljetnic...

Rukometni klub Bjelovar, jedan od najuglednijih bjelovarskih i hrvatskih sportskih kolektiva proslavio je u petak, 18. veljače, 30. obljetnicu osvajanja naslova prvaka Europe (1972.) i 50. obljetnicu osnivanja Kluba. Prigoda koja je okupila brojna ugledna imena sportskog i javnog života grada i županije, igrače, sve predsjednike, liječnike i trenere RK Bjelovar, na trenutak je ovaj slavni klub, možda poznatiji kao bjelovarski Partizan, a koji mnogi rukometni znalci svrstavaju u vrsne odgajatelje vrhunskih rukometaša, vratila u dane vodećeg kluba bivše države i europskog rukometa. Danas su i slavljenici i dobri poznavatelji rukometnog razvoja, ujedinjeni u ocjeni da je moguće, uz sadašnje organizacijske i materijalne prilike, klub ponovno dići u sam vrh hrvatskog rukometa.

Čestitke Klubu u ime Hrvatskog olimpijskog odbora i njegovog predsjednika Zlatka Mateše, te v.d. glavnog tajnika Josipa Čopa, isporučio je v.d. direktor Ureda za nacionalne športske saveze mr.sc. Siniša Krajač koji, kako je sam kazao, rukometni klub Bjelovar, vidi doskora u prvoj ligi hrvatskog rukometa. Klub su posjetili i športski stručnjaci Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak, tajnik i prvi suradnici Silvijo Njirić te Irfan Smailagić, zlatni trener s Olimpijskih igara u Ateni. Njihova je posjeta rukometnom gradu, uz svečarsku notu, bila i radna -dogovor o pripremama Bjelovara i rukometnog kluba za organizaciju dijela kvalifikacija Svjetskog juniorskog prvenstva koje će se u kolovozu 2005. održati u susjednoj Mađarskoj.