Montpellier, 14. ožujka 2021. - Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije uspjela osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju ovoga ljeta, što joj je prvi takav neuspjeh nakon izlučnog turnira za OI u Sydneyju 2000. godine. Na kvalifikacijskom turniru u francuskom Montpellieru, izabranici Hrvoja Horvata ostvarili su dvije pobjede iz tri nastupa - nad Portugalom 25-24 i Tunisom 30-27, uz startni poraz od Francuske (26-30).

Nakon što su svladali Tunis, o odlasku hrvatskih rukometaša u Tokio odlučivala je posljednja utakmica turnira Francuska - Portugal. Domaćin je kontrolirao utakmicu, stalno vodeći i po nekoliko pogodaka prednosti, ali je u dramatičnoj završnici reprezentacija Portugala uspjela preokrenuti na konačnih 28-29 i tako, skupa s domaćinom, osigurati olimpijsku "vizu". Samo pet sekundi dijelile su našu momčad od ostvarenja zacrtanog cilja...

 

Osim Francuske i Portugala, preko europskih olimpijskih kvalifikacija u Tokio su prošli još Norveška i Brazil te Švedska i Njemačka, a ranije su nastup osigurali: domaćin Japan, te Danska, Španjolska, Egipat, Argentina i Bahrain. (hoo/vk)