Zagreb, 20. prosinca 2020. - Osvajanjem bronce na Europskom prvenstvu u Danskoj (pobjeda 25-19 nad domaćom reprezentacijom), hrvatske rukometašice ostvarile su najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog rukometa. Na putu do bronce izabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka i za kraj - Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske. Prethodno su, već ulaskom u polufinale, sjajne Hrvatice osigurale i izravan nastup na Svjetskom prvenstvu 2021. godine.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su hrvatskim rukometašicama, izborniku Nenadu Šoštariću i njegovu stručnom stožeru na fantastičnom uspjehu - osvajanju brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj:

 

Drage naše rukometašice,

osvajanjem prvog odličja hrvatskog ženskog rukometa na velikim natjecanjima upisale ste se u povijest. Sjajno ste završile nastup na Euru i potvrdile status sportskih junakinja, a sjajno ste završile i rukometnu 2020. godinu, započetu europskim srebrom naših “kauboja”. Hvala vam na predivnim trenucima koje ste priuštile svim hrvatskim poklonicima sporta u Lijepoj našoj i inozemstvu. S uvjerenjem da je ovo samo početak trofejnog niza jednog vrhunskog rukometnog naraštaja, od srca vam čestitamo u osobno ime i u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji!