Zagreb, 29. travnja 2020. - Međunarodna rukometna federacija (IHF) izabrala je sportskog direktora hrvatskih muških reprezentacija Igora Vorija za predsjednika Komisije sportaše IHF-a.

Iako je kongres održan potkraj veljače u Kairu (Egipat), uslijed novonastalih okolnosti prouzročenih pandemijom koronavirusa (Covid-19), službena informacija o imenovanju Igora Vorija u Hrvatski rukometni savez (HRS) stigla je iz središnjice IHF-a tek u srijedu, dva mjeseca nakon što je usuglašena.

 

Prema toj odluci, Vori će na čelu IHF-ove Komisije sportaša biti petnaestak mjeseci, a novi izbori uslijedit će u kolovozu 2021. godine na samom završetku Olimpijskih igara u Tokiju.
- Izuzetna mi je čast biti na čelu Komisije sportaša IHF-a. Nadam se da ću moći odgovoriti toj zahtjevnoj ulozi u ovim jako teškim trenucima za sve nas iz rukometne obitelji. Cijeli svijet suočen je s pandemijom koronavirusa. Sportske organizacije i sportaši nalaze se također u iznimno nezavidnoj situaciji. Nadam se da ćemo pronaći najmanje bolno rješenje za sve nas, u suradnji sa sportašima i čelnim ljudima Međunarodne rukometne federacije - kazao je Vori za Hinu. (hina/hoo/vk)