Zagreb, 25. travnja 2020. - Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija igrat će kvalifikacije za Olimpijske igre Tokio 2020. od 12. do 14. ožujka 2021. godine. Tako su odlučile Međunarodna rukometna federacija (IHF) i Europska rukometna federacija (EHF), izvijestivši o tome i Hrvatski rukometni savez.

Podsjetimo, prije nego li je pandemija koronavirusa utjecala na odgađanje Igara u Tokiju, odgođeni su i kvalifikacijski turniri u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj, prvotno planirani za sredinu ožujka. Naša reprezentacija je u skupini s domaćinom, Francuskom, s kojom i otvara olimpijske kavlifikacije te Portugalom i Tunisom.

Odlukom EHF-a otkazane su preostale kvalifikacijske utakmice za ženski EP, a s obzirom na plasman na Europskom prvenstvu 2018. godine, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je pravo nastupa na Euru u Danskoj i Norveškoj u prosincu 2020. godine.
Hrvatska je i domaćin kadetskog SP-a za rukometašice (U-18), zamijenivši početkom godine Kinu zbog problema s koronavirusom. Prvenstvo se trebalo održati od 18. do 30. kolovoza ove godine, a novi termin je od 29. rujna do 11. listopada 2020. godine. (hrs/hoo/vk)