Zagreb, 26. siječnja 2020. - Hrvatski rukometni reprezentativci osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. U prilično izjednačenom i napetom finalnom dvoboju, odigranom u Stockholmu, bolji od Červarovih izabranika bili su Španjolci sa 22-20 (12-11). Ovo je treće srebrno odličje hrvatskih rukometaša na EP-ima, nakon 2008. i 2010. godine, a dosad su osvojili i tri europske bronce - 1994., 2012. i 2016. godine.

Bilo je to ujedno i peto srebro izbornika Červara s velikih natjecanja, uz dva osvojena zlata. U kolekciji mu i dalje nedostaje europsko zlato, koje bi ovom prigodom njegovim izabranicima značilo i olimpijsku 'vizu' za Tokio. Odlazak na OI Hrvatska će morati izboriti na jednom od četiri kvalifikacijska turnira u travnju.

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su osvajanje srebrnog odličja na EP-u igračima rukometne reprezentacije, izborniku Lini Červaru i njegovu stručnom stožeru, kao i vodstvu HRS-a:

 

Dragi naši rukometaši,

srčanost i zajedništvo sjajno ste nadogradili na nespornu talentiranost i to vas je dovelo do samog finala Europskog prvenstva. Zlato je ostalo nedosanjan san, ali još jednom ste osvojili srca Hrvata u domovini i iseljeništvu te simpatije cijele Europe. U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitamo vam osvajanje novog europskog srebra, s dubokim uvjerenjem da ćete nam biti važne uzdanice i na Olimpijskim igrama u Tokiju!