ZAGREB, 31. siječnja 2016. (Hina) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović,  predsjednik Hrvatskog sabora  Željko Reiner, premijer Tihomir Orešković i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora bili su među prvima koji su uputili čestitke hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na osvojenom brončanom odličju na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

"Dragi rukometaši, od srca vam čestitam! Ponosimo se vama", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović na svojoj službenoj Facebook stranici.

"Hrvatska je osvojila broncu! Pobijedili smo Norvešku 31:24 i treći puta u povijesti osvojili treće mjesto na Euru! Čestitam našoj rukometnoj reprezentaciji na srcu vatrenom i sjajnom rezultatu", na svojoj je Facebook stranici objavio predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

"BRAVO NAŠI KAUBOJI. Čestitam našim dečkima na osvojenom trećem mjestu i izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. To je veliki rezultat", započeo je svoju čestitku, objavljenu na Facebooku, hrvatski premijer Tihomir Orešković te zaključio:

"Uz dobro vodstvo, složan i odgovoran tim napravio je pravo malo čudo. To je još jedan dokaz što se sve može kad se s punim srcem i s velikom odgovornošću pristupi obvezama. Pozivam hrvatske navijače da dočekaju naše kauboje onako kako su to i zaslužili."

Čestitarima su se pridružili i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop:

"Naše iskrene čestitke i zahvalnost za veličanstvenu pobjedu rukometne vještine, znanja i srčanosti rukometne mladosti koja se ne predaje, a čemu smo bili svjedoci iz dana u dan na Europskom prvenstvu u Krakowu. Bronca koju ste nam darovali predivan je uvod u nastup na SP-u 2017. kao i domaćinstvo Europskom prvenstvu koje očekuje Hrvatsku i rukometnu obitelj 2018. godine. Čestitamo stručnom stožeru i vodstvu Hrvatskog rukometnog saveza na znalačkom i uspješnom vođenju hrvatskog rukometa u međunarodnoj sportskoj konkurenciji. Bronca na EP-u 2016. je nedvojbeno uspjeh i hrvatske olimpijske i sportske obitelji." (Hina) xggab yad