Hrvatska juniorska plivačka reprezentacija, vratila se s juniorskog Europskog prvenstva održanog od 6. do 9. srpnja u Palma de Mallorci sa šest medalja. Mario Todorović osvojio je dvije srebrne meda...

Hrvatska juniorska plivačka reprezentacija, vratila se s juniorskog Europskog prvenstva održanog od 6. do 9. srpnja u Palma de Mallorci sa šest medalja. Mario Todorović osvojio je dvije srebrne medalje na 50 i 100m leptir, Dominik Straga osvojio je dvije bronce na 50 i 100 m leptir, a Ivan Tolić osvojio je zlato na 50m leđno i broncu na 100m leđno. Tim povodom, u Hrvatskom olimpijskom odboru je u srijedu 12. srpnja održan svečani prijem za jedanaesteročlanu reprezentaciju u čijem sastavu su bili i treneri Pero Kuterovac i Dmitar Bobev te direktor plivačke reprezentacije Ivan Varvodić i glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo. Vaših šest medalja kao i zapaženi nastupi ostalih reprezentativaca dokaz su da hrvatsko plivanje ide u pravom smjeru te da rezultati Miloša Miloševića, Tomislava Karla, Gordana Kožulja i Duje Draganje nisu slučajnost, već plod kvalitetnog i konzistentnog rada u savezu, klubovima ali pokazuje i kvalitetu struke, rekao je predsjednik HOO-a Mateša uputivši još jednom čestitke na sjajnom uspjehu.

Direktor plivačke reprezentacije Ivan Varvodić naglasio je osim ovih šest medalja i ostale rezultate – dva finala u štafetama i pet polufinala u kojima su naši plivači ostvarili najbolje osobne rezultate i to u trenutku kada prelaze u seniorsku konkurenciju. Šestero reprezentativaca koji su nastupili na EJP-u korisnici u Individualnog programa posebne skrbi o mladim sportašima HOO-a, a glavni tajnik Josip Čop im je ovom prigodom uručio police zdravstvenog osiguranja sponzora HOO-a Sunce osiguranja.