Zagreb, 24. rujna 2019. - Dvostruki dobitnik ovogodišnje HOO-ove Nagrade Dražen Petrović, 16-ogodišnji splitski plivač Franko Grgić, izabran je u finalni izbor 9. ljetnog izdanja Nagrade Piotr Nurowski, koju tradicionalno tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodjeljuju Europski olimpijski odbori (EOO). Tako će 26. listopada u predvečernjim satima, na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije petero finalnih kandidata, članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

 

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača, tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.
Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću (mušku) nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m), za Nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.
Franku Grgiću stigla je pozivnica za dolazak na izbornu svečanost u Varšavu, na kojoj će se, između ostaloga, obilježiti i stoljeće od utemeljenja Poljskog olimpijskog odbora. (hoo/vk)