Ispis

Zagreb, 25. kolovoza 2019. - Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su 16-godišnjem plivaču Franku Grgiću osvajanje dvostrukog naslova svjetskog juniorskog prvaka - najprije na 800, a potom i na 1500 metara slobodnim načinom - na SP-u u Budimpešti. Zlatnu medalju na 800 metara pratilo je i postavljanje novog hrvatskog i europskog juniorskog rekorda (7:45.92 minuta), a na gotovo dvostruko duljoj dionici Grgić je popravio i osobni i nacionalni i svjetski rekord (14:46.09 minuta).

U vrlo uspješnoj 2019. godini Franko Grgić je na EYOF-u u Bakuu također osvojio dva zlatna odličja, a prethodno je osigurao i olimpijsku normu za Igre u Tokiju idućeg ljeta.

U čestitkama Mateše i Čopa, između ostaloga, stoji:

Dragi Franko,

novim fantastičnim postignućima razveselio si sve poklonike sporta u domovini i potvrdio status našeg plivačkog dragulja. U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitamo ti osvajanje dviju svjetskih juniorskih zlatnih medalja s postavljenim kontinentalnim i svjetskim rekordima. Neka ti dosadašnji uspjesi budu trajna motivacija u nastavku sportskog života da jednoga dana stigneš i na "vrh Olimpa", za koji si očigledno predodređen.

Čelnici HOO-a čestitali su i treneru Mati Ružiću, članovima stručnog stožera te dužnosnicima Hrvatskog plivačkog saveza. (hoo/vk)