Marseille, 17. svibnja 2017. (Hina) - Na skupštini Europske plivačke federacije (LEN) održane u Marseilleu hrvatski sport i hrvatsko plivanje dobili su veliko priznanje. Ivan Varvodić izabran je za počasnog člana Europske plivačke federacije.

Varvodić, koji trenutačno obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza, dugogodišnji je sportski djelatnik. U LEN-u je odradio dva mandata (osam godina) kao član LEN Biroa i jedan mandat kao član Tehničke komisije.

 

Svojim radom i ostvarenim rezultatima zaslužio je nominaciju za ovo najviše priznanje u porodici europskih vodenih sportova što su jednoglasno potvrdili svi delegati na Skupštini u Marseillu.

 

Svojim dosadašnjim radom u Hrvatskom plivačkom savezu Ivan Varvodić ostavio je dubok trag prije svega kao direktor reprezentacija u razdoblju od 1992. do 2007. Za vrijeme njegovog mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

 

___________

Na imenovanju počasnim članom LEN-a Ivanu Varvodiću, bivšem ravnatelju Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), čestitali su predsjednik i glavni tajnik HOO-a, Zlatko Mateša i Josip Čop.