ZAGREB, 14. prosinca 2008. - Europsko plivačko prvenstvo u malim bazenima, održano u Rijeci od 11. do 14. prosinca, donijelo je hrvatskom plivanju četiri medalje, a hrvatska reprezentacija zauzela je ukupno šesto mjesto na ljestvici najboljih europskih nacija.

ZAGREB, 14. prosinca 2008. - Europsko plivačko prvenstvo u malim bazenima, održano u Rijeci od 11. do 14. prosinca, donijelo je hrvatskom plivanju četiri medalje, a hrvatska reprezentacija zauzela je ukupno šesto mjesto na ljestvici najboljih europskih nacija. Sanja Jovanović, proglašena je najuspješnijom plivačicom EP-a, osvojivši dvije zlatne medalje na 50m leđno, uz novi svjetski rekord, te na 100m leđno uz novi europski rekord. Duje Draganja osvojio je broncu na 50m slobodno, a zadnjeg dana natjecanja hrvatska štafeta 4x50m slobodno, u sastavu Duje Draganja, Mario Todorović, Aleksej Puninski i Bruno Barbić, osvojila je brončanu medalju. Na EP-u u Rijeci postavljeno je 17 svjetskih rekorda, 14 europskih i 14 hrvatskih rekorda.
Povodom još jednog uspješnog nastupa hrvatskih plivača na velikim međunarodnim natjecanjima, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su čestitku u kojoj stoji:
„Na novom riječkom bazenu, u sjajnoj atmosferi i vrhunskoj organizaciji, vašim sportskim uspjesima još jednom ste nam podarili vrhunske rezultate, rekorde i veliku radost te ponos. Iskreno se radujemo još jednom velikom sportskom rezultatu, još jednoj pobjedi hrvatskog plivanja!
U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo vam iskrene čestitke na osvajanju četiriju medalja na Europskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima održanom u Rijeci.
Svojim uvjerljivim nastupima i pobjedama još jednom ste pokazali visoku kvalitetu hrvatskog plivanja i konstantu u ostvarivanju vrhunskih rezultata na velikim sportskim natjecanjima. Iznimno nas veseli uspjeh mladih hrvatskih plivača koji nakon ostvarenih uspjeha u juniorskih konkurenciji impresivno nastavljaju i među seniorima.
Iskrene čestitke upućujemo osvajačima medalja Sanji Jovanović, Duji Draganji, Mariu Todoroviću, Alekseju Puninskom i Bruni Barbiću kao i ostalim hrvatskim plivačima na ostvarenim rezultatima i rekordima.“