Zagreb, 25. svibnja 2019. - Bivši izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, srbijanski stručnjak Miroslav Aksentijević, poginuo je u subotu u prometnoj nesreći u Srbiji, u dobi od 45 godina. Kao trener odbojkašica Spartaka iz Subotice trebao je biti gost odbojkaškog kampa u Apatinu, ali je na autocesti kod Rume zadobio po život kobne tjelesne ozljede u padu s motora nakon sudara s teretnim vozilom. Podlegao je ozljedama ubrzo nakon nesreće, unatoč velikim naporima liječnika da ga spase.

Aksentijević je ostavio značajan trag u hrvatskoj odbojci. S hrvatskim odbojkašicama izborio je nastupe na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009. i na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2010. godine. Na klupskom planu osvojio je dva naslova hrvatskog prvaka, s odbojkašima Varaždina 2004. i 2005. godine, a u tom razdoblju stekao je i hrvatsko državljanstvo. Još jednom je bio hrvatski ženski izbornik u razdoblju između 2015. i 2017. godine...

Iz Hrvatskog odbojkaškog saveza u subotu je poslana obavijest: U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića. Tragičnom prometnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja. U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s njegovom obitelji i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze sućuti ispred svih djelatnika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške obitelji.

Hrvatski olimpijski odbor izražava duboku sućut obitelji Miroslava Aksentijevića! (hoo/vk)