"Hrvatski olimpijski odbor pružit će Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) maksimalnu potporu u organizaciji prestižnog i za razvoj hrvatske odbojke važnog natjecanja kao što je Europsko seniorsko prv...

"Hrvatski olimpijski odbor pružit će Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) maksimalnu potporu u organizaciji prestižnog i za razvoj hrvatske odbojke važnog natjecanja kao što je Europsko seniorsko prvenstvo." To je 26. kolovoza u razgovoru s predsjednikom Europske odbojkaške konfederacije (CEV) Andre Meyerom, dopredsjednicom CEV-a Snježanom Mijić te dopredsjednikom HOS-a Zdeslavom Baračem, izjavio predsjednik HOO-a dr Zdravko Hebel. Tema razgovora bila je podnošenje kandidature HOS-a za organizaciju Europskog seniorskog prvenstva za odbojkaše 2005. godine.

Andre Meyer izrazio je zadovoljstvo organizacijom netom završenog Europskog juniorskog prvenstva za odbojkašice, rekavši kako je ono bilo najbolji pokazatelj da je HOS spreman i za organizaciju prvenstva Starog kontinenta u seniorskoj konkurenciji. "U Hrvatsku sam doputovao zbog juniorskog EP-a za žene, ali je glavni razlog mog dolaska bio vidjeti vašu spremnost za domaćinstvo seniorskog EP 2005. Iznimno sam zadovoljan viđenim i u organizacijskom i u logističkom smislu, te se nadam pozitivnoj ocjeni vaše kandidature za EP 2005.", zaključio je Meyer, koji je u proteklih par dana s dopredsjednikom HOS-a Baračem bio u inspekciji dvoranskog, natjecateljskog i hotelskog prostora u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu. Na sastanku s dr. Hebelom odbojkaški djelatnici upozorili su na eventualne probleme glede organizacije antidoping kontrole za vrijeme EP-a te TV-prijenosa.

"HOO ima veliko iskustvo u obavljanju antidoping kontrole na velikim natjecanjima i tu neće biti nikakvih problema. Isto možemo reći i za dobivanje suglasnosti i potpore Ministarstva prosvjete i sporta kao i TV-prijenosa", rekao je v.d. glavnog tajnika HOO-a Josip Guberina. Inače, kandidature za organizaciju seniorskog prvenstva Europe 2005. podnijeli su pored Hrvatske, Danska, Italija, Jugoslavija i Poljska, a konačnu odluku o domaćinu donijeti će CEV 9. studenoga ove godine.