Zagreb, 19. ožujka 2021. - Nogometaši GNK Dinamo napravili su u četvrtak (18. ožujka) rijetko viđen sportski pothvat, pobijedivši u Zagrebu nakon produžetaka londonski Tottenham sa 3-0, što ih je uvrstilo među osam najboljih momčadi Europske lige.

U odnosu na prvu, londonsku utakmicu (2-0 za Tottenham), momčad iz Maksimira ostala je bez prvog trenera Zorana Mamića, što joj je također trebalo bitno utjecati na izglede za prolazak u zagrebačkom uzvratu. No, sve to je bilo dodatno motivirajuće za trostrukog strijelca Oršića, nesavladivog Livakovića, neumornog kapetana Ademija i sjajne im suigrače, koje je novi trener Damir Krznar vrhunski vodio do povijesnog trijumfa nad sastavom legendarnog Josea Mourinha. 

Iako iz samog imena Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) proizlazi praćenje i potpora sportu na nacionalnoj razini, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop smatrali su Dinamov klupski uspjeh iznimkom koja zaslužuje i njihovu čestitku: 

 

Poštovani nogometaši, članovi stručnog stožera i Uprave Dinama,

na najljepši mogući način pokazali ste kako se reprezentira, ne samo grad Zagreb i ne samo nogomet, nego - hrvatski sport u cjelini. Neka vam ova pobjeda iz kategorije sportskih čuda bude glavna vodilja u nastavku europskog puta. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na povijesnom ostvarenju!