Moskva, 18. srpnja 2018. - Iz prijestolnice države domaćina netom završenog nogometnog Mundijala predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši stigla je čestitka za osvojenu srebrnu medalju hrvatskih nogometaša.

Čestitao je predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Stanislav Pozdnjakov:

 

„U ime Ruskog olimpijskog odbora i svoje osobno želim vam čestitati na uspješnom nastupu hrvatske nogometne reprezentacije na Fifinu Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Hrvatska momčad pokazala se izvrsnom u svim fazama Svjetskog nogometnog prvenstva i zasluženo je osvojila drugo mjesto.
Želio bih istaknuti i da je Ruski olimpijski odbor uvijek spreman za suradnju i poduzimanje novih inicijativa u korist razvoja olimpijskog pokreta u našim zemljama.“

 

Stanislav Pozdnjakov je krajem svibnja ove godine izabran za čelnika Ruskog olimpijskog odbora, naslijedivši Aleksandra Žukova koji je tu dužnost obnašao u dva mandata (od 2010. godine). U trofejnoj sportskoj karijeri osvojio je tri olimpijska zlata u mačevanju i uživa status jednog od najboljih mačevalaca svih vremena. (hoo/vk)