Foto: FAH

Zagreb, 16. lipnja 2018. – Hrvatska nogometna reprezentacija pobjednički je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U premijernoj utakmici u Kalinjingradu Dalićevi izabranici svladali su Nigeriju sa 2-0 i izazvali euforiju desetak tisuća navijača na tribinama, stotina tisuća u domovini, ali i u svakom kutku Zemlje u kojem žive Hrvati.

Vrijednost ove pobjede posebno je vidljiva na ljestvici skupine D koju s tri boda predvodi Hrvatska, ispred Argentine i Islanda s po jednim bodom. Možebitni uspjeh u drugoj utakmici, s Argentinom 21. lipnja, 'vatrenima' bi širom otvorio rata drugoga kruga SP-a.

Povodom prve, iznimno važne pobjede na nogometnom Mundijalu u Rusiji, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i Hrvatskom nogometnom savezu:

Dragi naši vatreni,

u iznimno teškoj utakmici pokazali ste se u pravom svjetlu i nakon 20 godina pobjedom otvorili nastup na Mundijalu. U ime hrvatske olimpijske obitelji od srca vam čestitamo na pobjedi, uz želju da što dulje ostanete na pobjedničkoj stazi!