"Iskustvo, znanje i ambicije hrvatskih mačevalaca danas su dobile punu potvrdu u Poreču, gradu turizma, rekreacije i sporta. Europsko juniorsko prvenstvo u mačevanju čiji je domaćin ovih dana Pore...

"Iskustvo, znanje i ambicije hrvatskih mačevalaca danas su dobile punu potvrdu u Poreču, gradu turizma, rekreacije i sporta. Europsko juniorsko prvenstvo u mačevanju čiji je domaćin ovih dana Poreč, priznanje je gradu, regiji i sportskim djelatnicima Hrvatske" izjavio je član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora Marko Ćurković koji je, povodom Europskog juniorskog prvenstva u mačevanju koje se održava u Poreču od 4 do 9. studenoga 2003. sudjelovao u svečanom otvorenju EP.

Uz predsjednika Svjetske mačevalačke federacije Rene Rocha, predsjednika Europske mačevalačke federacije JenA?a Kanatia, predsjednika Hrvatskog mačevalačkog saveza (HMS) Željka Kvesića, glavnog tajnika Organizacijskog odbora, ujedno i glavnog tajnika HMS-a Sanjina Kovačića te gradonačelnika grada domaćina Josip Marasa, Marko Ćurković pozdravio je sudionike natjecanja u ime Hrvatskog olimpijskog odbora i zaželio uspješan natjecateljski tjedan. Na programu prvenstva su discipline mač, sablja i floret u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji za žene i muškarce, a nastupit će 380 natjecatelja iz 33 europske zemlje.