Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr.sc. Zlatko Mateša primio je u petak 16. svibnja 2003. godine izaslanstvo Hrvatskog mačevalačkog saveza vezano uz održavanje Europskog juniorskog prvenstva...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr.sc. Zlatko Mateša primio je u petak 16. svibnja 2003. godine izaslanstvo Hrvatskog mačevalačkog saveza vezano uz održavanje Europskog juniorskog prvenstva u mačevanju koje će se od 4. do 9. studenog 2003. godine održati u Poreču.

Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora juniorskog EP-a Romea Vrečka pripreme za održavanje natjecanja su u završnoj fazi, a veliku pomoć u organizaciji prvenstva dao je grad Poreč, prepoznavši turistički značaj održavanja ovog prestižnog natjecanja. Hrvatski olimpijski odbor dati će potporu s izvjesnim brojem vozila koja će HOO staviti na raspolaganje Organizacijskom odboru.

Glavni tajnik Organizacijskog odbora juniorskog EP-a Sanjin Kovačić izložio je ambiciju Saveza da slijedeće godine u Hrvatskoj organiziraju i olimpijski kvalifikacijski turnir na kojem bi uz brojne europske mačevaoce nastupio i perspektivni hrvatski reprezentativac Ozren Debić, nedavno šesti junior na svijetu, s ciljem ostvarivanja plasmana na Olimpijske igre u Ateni 2004. godine. Predstavnici izaslanstva Saveza upoznali su predsjednika HOO-a mr.sc. Zlatka Matešu i o razvoju mačevanja za kojeg je ocjenjeno da je u usponu sa 400 registriranih mačevaoca iz 11 registriranih klubova.