Ispis

ZAGREB, 11. veljače 2009. - Na Svjetskom juniorskom kupu u mačevanju Vigor Challenge, održanom u Göteborgu, mlada 16-godišnja hrvatska sportašica Tončica Topić ostvarila je sjajan rezultat u juniorskoj konkurenciji osvojivši drugo mjesto

ZAGREB, 11. veljače 2009. - Na Svjetskom juniorskom kupu u mačevanju Vigor Challenge, održanom u Göteborgu, mlada 16-godišnja hrvatska sportašica Tončica Topić ostvarila je sjajan rezultat u juniorskoj konkurenciji osvojivši drugo mjesto. Srebrna medalja na jakom juniorskom natjecanju Svjetskog kupa u konkurenciji 149 juniorki, najbolji je ženski rezultat hrvatskog mačevanja u povijesti. Prvo mjesto osvojila je Estonka Julia Beljajeva. Tončica Topić korisnica je Programa individualne skrbi o mladim sportašima HOO-a, a bude li i u nastavku svoje sportske karijere nastavila s napredovanjem, mogla bi postati i olimpijska kandidatkinja za OI Londom 2014. godine, ocjenjuje struka u Hrvatskom mačevalačkom savezu.
Osim Tončice Topić, mladi hrvatski mačevaoc Ivan Lovrić plasirao se na 18. mjesto, što također predstavlja vrlo dobar rezultat.