U sklopu lobiranja za mjesto predsjednice Međunarodne konjičke federacije (FEI), čiji će se izbor održati 1. i 2. svibnja 2006. u Kuala Lumpuru, Jordanska princeza, ujedno uspješna sportašica u prep...

U sklopu lobiranja za mjesto predsjednice Međunarodne konjičke federacije (FEI), čiji će se izbor održati 1. i 2. svibnja 2006. u Kuala Lumpuru, Jordanska princeza, ujedno uspješna sportašica u preponskom jahanju i olimpijka iz Sydneya, Haya Bint Al Hussein, posjetila je 11. travnja Zagreb kako bi održala sastanak s predstavnicima nacionalnih konjičkih saveza Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Austrije, Makedonije, Mađarske, Češke, Ukrajine i Poljske.

Na konferenciji za novinare, gdje joj je domaćin bio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i predsjednik Hrvatskog konjičkog poola Miroslav Rožić, princeza je istaknula glavne smjernice svog programa u međunarodnom konjičkom sportu, od obrazovnih programa u manje razvijenim zemljama, čvršće suradnje nacionalnih konjičkih federacija do jačeg utjecaja Međunarodne konjičke federacije u Međunarodnom olimpijskom odboru.