Najbolju hrvatsku klizačicu Idoru Hegel, njezine trenere Oksanu Gorbačov i Aleksandra Rožina te predsjednicu Hrvatskog klizačkog saveza Moranu Paliković - Gruden, u utorak 15. veljače u tajništvu H...

Najbolju hrvatsku klizačicu Idoru Hegel, njezine trenere Oksanu Gorbačov i Aleksandra Rožina te predsjednicu Hrvatskog klizačkog saveza Moranu Paliković - Gruden, u utorak 15. veljače u tajništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), primio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, a povodom sjajnog devetog mjesta Idore Hegel na nedavno održanom Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju (Torino, 25-30. siječnja).

Zahvaljujući Idorinom plasmanu, Hrvatska će nakon 20 godina, na sljedećem EP-u u Lyonu 2006. godine, imati dvije klizačice. Predsjednik Zlatko Mateša i ovom prigodom čestitao je cijelom timu Idore Hegel na ovom vrijednom rezultatu, rekavši kako će HOO i nadalje, u suradnji s matičnim savezom i u skladu s programom, pomagati sve akcije.

Idora Hegel je izvijestila čelnika HOO-a o predstojećem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu koje se od 14. do 20. ožujka održava u Moskvi, na kojem će pokušati izboriti odlazak na Zimske olimpijske igre 'Torino 2006'. Za to joj je potreban plasman među 24 najbolje klizačice svijeta. Iako je konkurencija velika, Idora Hegel je mišljenja kako uz kvalitetan rad, evidentnu dobru formu, ali i dobro zdravlje, to nije neostvarivo. Predsjednik Mateša zanimao se i o novom načinu suđenja, koje je svoju premijeru doživjelo na EP-u u Torinu, na što je Morana Paliković – Gruden rekla kako se sada od klizača traži ljepota prezentacije i izražajnost dok skokovi više nisu u prvom planu. Prema riječima najbolje hrvatske klizačice, umjetničko klizanje gledateljima na ovaj način pruža više užitka, ali i neizvjesnost pobjednika.