ZAGREB, 21. siječnja 2008. – Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, koje se održava od 21. do 27. siječnja u Zagrebu, prvo je u nizu mnogobrojnih međunarodnih sportskih natjecanja kojima j...

ZAGREB, 21. siječnja 2008. – Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, koje se održava od 21. do 27. siječnja u Zagrebu, prvo je u nizu mnogobrojnih međunarodnih sportskih natjecanja kojima je Hrvatska domaćin u 2008. godini.

Nacionalni sportski savezi, članovi Hrvatskog olimpijskog odbora, u planu i programu za 2008., a sukladno Pravilniku o sufinanciranju velikih međunarodnih sportskih natjecanja u RH, zatražili su sufinanciranje velikih sportskih priredbi koje će se održati u Hrvatskoj. Prema pravilniku, velika međunarodna sportska natjecanja u RH doprinose međunarodnoj afirmaciji hrvatskog sporta u svijetu i popularizaciji sporta u našoj zemlji te potiču razvoj materijalnih, kadrovskih i drugih uvjeta za unapređenje sporta u RH.

Tako će Hrvatska u olimpijskoj 2008. godini biti domaćin oko 30-tak sportskih natjecanja, juniorskog i seniorskog ranga, A i B međunarodnih turnira, europskih i svjetskih prvenstava te kupova. Uz umjetničko klizanje, Hrvatska će ugostiti atletski miting skakačica u vis u Splitu u ožujku, svjetski skijaški kup na Sljemenu u veljači, Europsko plivačko prvenstvo u Rijeci u prosincu te brojna druga natjecanja. Kalendar velikih sportskih priredbi u 2008. godini kojima je Hrvatska domaćin, dostupan je na službenim stranicama HOO-a www.hoo.hr.