Pod predsjedanjem glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josipa Čopa, u petak 29. lipnja 2007. održan je kolegij glavnih tajnika nacionalnih sportskih saveza kako bi dogovorili obveze u ...

Zagreb, 29. lipnja 2007. - Pod predsjedanjem glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josipa Čopa, u petak 29. lipnja 2007. održan je kolegij glavnih tajnika nacionalnih sportskih saveza kako bi dogovorili obveze u provedbi plana 2007. godine u programima od zajedničkog interesa.

Program sufinanciranja rada trenera kojih je prema riječima pomoćnika glavnoga tajnika za nacionalne sportske saveze Marka Ćurkovića trenutačno 60, od kojih 17 u kategoriji vrhunskih, 25 kvalitetnih i 18 u kategoriji trenera mlađih dobnih kategorija, provodi se u skladu sa zacrtanim planom uz tendenciju proširenja broja trenera.

Također je bilo govora i o razvojnim programima novijeg datuma, a odlukom Vijeća od 12. lipnja 2007. godine poznati su i prvi sportaši korisnici triju novih programa; potpore sportašima mlađih dobnih kategorija, kvalitetnim sportašima i sportašima u predolimpijskom kvalifikacijskom ciklusu. Prema zaključku glavnog tajnika, o utjecaju programa koje je HOO uveo, ali i onih u kojima ima dužu praksu, Odjel za istraživanje i unapređenje razvojnih programa HOO-a, napravit će stručnu analizu te o njenim rezultatima raspraviti moguće pravce i daljnju suradnju s nacionalnim sportskim savezima.

Glavni tajnici nacionalnih sportskih saveza dobili su, uz pojašnjenje primjene postupkovnika za obvezne zdravstvene preglede i niz uputa o prodecuri podnošenja zahtjeva o kategorizaciji sportaša za čiji je postupak glavni tajnik HOO-a Josip Čop potvrdio da će čekanje na rješenje biti svedeno na minimalni rok. Uz poziv na pripremu o primjeni pravilnika o zaštiti arhivske građe u području sporta, a tiče se nacionalnih saveza, glavnim tajnicima upućen je javni poziv za prijelog kandidata - mladih perspektivnih sportaša i ekipa - za novoustanovljenu nagradu HOO-a "Dražen Petrović", a koja će se prvi put dodijeliti 2007. prigodom proslave dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna.