Ispis

Poznan, 6. lipnja 2021. - Hrvatska kajakaška reprezentativka i evidentna kandidatkinja za Tokio Anamaria Govorčinović osvojila je srebrnu medalju u subotnjoj utrci kajaka jednosjeda (K-1) na 1000 m na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Poznanu (Poljska).

 

Govorčinović je u finalnoj utrci ciljnu ravninu dotaknula čamcem u vremenu 4:18.568 minuta, odnosno 2.6 sekunde nakon zlatne Mađarice Alide Gazso, a 1.3 sekundi ispred brončane Slovakinje Mariane Petrušove.

U nedjelju, posljednjeg dana EP-a u Poznanu, Anamaria Govorčinović je zauzela 9. mjesto u finalu discipline kajak jednosjed (K-1) 500 m za seniorke, dok je također evidentna kandidatkinja za OI u Tokiju, kanuistica Vanesa Tot, zauzela 6. mjesto u sprint disciplini jednokleka (C-1) na 200 m za seniorke.

Kajakaš Antun Novaković nije završio utrku K-1 na 5000 metara, dok je Vanesa Tot odustala od starta u utrci C-1 na 5000 m. Brunko Kumpez je u utrci kanua jednokleka (C-1) bio 11.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Anamariji Govorčinović na još jednom sjajnom nastupu i osvojenoj srebrnoj kolajni na Europskom prevnstvu u Poljskoj!