Tacen, 18. travnja 2021. - Najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama i evidentni olimpijski kandidat za Tokio, Matija Marinić, pobijedio je na međunarodnoj utrci u slovenskom Tacenu. Nakon četvrte pozicije u polufinalu, Marinić je u finalnoj utrci bio najbrži. Na natjecanju u Tacenu sudjelovali su kanuisti iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Češke i Španjolske.

 

Kako je referirao trener Stjepan Perestegi, Marinić je na tehnički vrlo zahtjevnoj stazi odveslao dvije, brzinski gledano - gotovo identične vožnje, samo što je u prvoj dva puta dodirnuo vrata, a drugu je odradio bez tehničkih pogrešaka.

I Matija Marinić je vrlo zadovoljan pobjedničkim nastupom na Tacenu, koji slovi kao domaća staza i hrvatskim divljevodašima jer nemaju niti jednu u svojoj domovini. Iza njega je u ukupnom redoslijedu ostao i svjetski doprvak s posljednjeg SP-a, Slovenac Luka Božič, te također vlasnik svjetskog srebra (iz 2019.), Španjolac Miquel Trave, ovom prilikom na trećem mjestu. Trijumf na Tacenu odlična je najava Europskog prvenstva koje za dva tjedna počinje u talijanskoj Ivrei, kao i za Marinićev premijerni nastup na Olimpijskim igrama, ovoga ljeta u Tokiju.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Matiji Mariniću na vrijednoj pobjedi u međunarodnoj konkurenciji! (hoo/vk)