Zagreb, 18. svibnja 2019. - Naši predstavnici u kajaku i kanuu na divljim vodama još jednom su potvrdili Hrvatskoj status velesile u neolimpijskoj disciplini spust. S netom završenog Europskog prvenstva spustaša na rijeci Soči, između Kobarida i Boveca u susjednoj Sloveniji, u Lijepu našu stižu tri odličja - pojedinačno zlato i dvije momčadske bronce. Početak je bio u znaku Emila Milihrama, zlatnog kanuista u jednosjedu (C1), koji je trijumfirao za svoj šesti naslov europskog prvaka.

Potom su Milihram, Igor Gojić i Ivan Tolić bili brončani u momčadskoj konkurenciji (3xC1) duge ili klasične utrke, da bi posljednjeg natjecateljskog dana momčadski tercet - Emil Milihram, Igor Gojić i Luka Obadić - osvojio broncu i u disciplini 3xC1 sprint.

 

Iako bez ijedne divljevodaške staze, hrvatski spustaši su po uspješnosti već desetljećima u europskom i svjetskom vrhu, a sjajni Varaždinac Emil Milihram, jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša svih vremena, ima u kolekciji i šest naslova svjetskog prvaka.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita divljevodašima na osvojenim odličjima na Europskom prvenstvu u Sloveniji! (hoo/vk)