Zagreb, 6. lipnja 2016. - Hrvatski kanuisti vratili su se sa Svjetskog prvenstva u spustu na divljim vodama, koje je od 2. do 5. lipnja održano u Banjoj Luci, sa zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom. Nakon zlatnog odličja Emila Milihrama u spustu u disciplini C-1 klasik, u kojoj je Milihram obranio naslov svjetskog prvaka, Igor Gojić, Emil Milihram i Luka Obadić postigli su treće vrijeme u disciplini C-1, dok su 3 X C-2 kanui u kojima su veslali Ren Korpes i Antonio Marinić, Emil Milihram i Jadran Zonjić te Luka Obadić i Ivan Tolić postigli drugo vrijeme.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a, Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su tom prigodom čestitku Hrvatskom kajakaškom savezu: "Čestitamo na lijepim vijestima koje su nam ovaj vikend stigle iz Banje Luke sa Svjetskog prvenstva u spustu na divljim vodama. Zlato, srebro i bronca - izniman uspjeh naših kanuista!

 

Od srca čestitamo Renu Korpesu, Antoniju Mariniću, Jadranu Zonjiću, Luki Obadiću, Ivanu Toliću i Igoru Gojiću, a posebne čestitke upućujemo našem najuspješnijem kanuistu na divljim vodama Emilu Milihramu, šesterostrukom svjetskom i četverostrukom europskom prvaku, koji se s ovog Svjetskog prvenstva vraća okićen zlatom, srebrom i broncom. Dokazali su da spadaju u sam svjetski vrh kanuistike, a nadamo se kako će njihov uspjeh biti poticaj mladim sportašima i veliki doprinos u promicanju ovog zahtjevnog sporta u Hrvatskoj.

 

Želimo im još puno uspjeha u sportskoj karijeri, a Hrvatskom kajakaškom savezu, njegovim trenerima i svim ostalim osobama uključenim u stvaranje vrhunskih rezultata želimo i u budućnosti plodonosan stručni rad." (hoo/msč)