Zagreb, 3. lipnja 2016. (Hina) - Hrvatski kanuist na divljim vodama Emil Milihram osvojio je naslov svjetskog prvaka u spustu u disciplini C1 klasik na Svjetskom prvenstvu u Banjoj Luci.

Milihram je slavio u vremenu od 14:57.56 minuta ispred Nijemca Normena Webera (15:03:10) i Čeha Ondreja Rolenca (15:09:54). Milihram je tako obranio svjetski naslov u ovoj disciplini, a sa svojim ukupno šestim svjetskim zlatom postao najuspješnijih kanuista u spustu svih vremena. Osim šest svjetskih zlata, Milihram ima i četiri naslova europskog prvaka. Prvenstvo se nastavlja sutra ekipnim utrkama klasičnih utrka dok su u subotu i nedjelju na rasporedu sprint utrke.

 

Čestitka HOO-a Emilu Milihramu


Na velikom uspjehu Emilu su čestitali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop:

 

"Bravo Emile! Veselimo se s tobom i od srca ti čestitamo, u ime Hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, na šestom svjetskom zlatu! Tvojih šest naslova svjetskog i četiri naslova europskog prvaka uvrstili su te među najuspješnije kanuiste u spustu svih vremena - i na tome ti čestitamo.

A najviše ti čestitamo na uspješnoj dvadesetogodišnjoj natjecateljskoj karijeri koja te koštala puno žrtve, odricanja, treninga na snijegu i kiši, ali ti je, nadamo se, donijela još više radosti i osobnog ispunjenja. Uz besprijekornu sportsku karijeru nisi zanemario ni akademsko obrazovanje i zbog toga trebaš služiti kao uzor svim sportašima. Ponosni smo, kao i svi istinski ljubitelji hrvatskog sporta, što se možemo dičiti sportašem poput tebe." (hoo/msč)