ZAGREB, 22. srpnja 2014. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zlatko Mateša i Josip Čop, čestitali su Hrvatskom kajakaškom savezu povodom uspjeha hrvatske juniorskoj kanuističkoj reprezentaciji na Europskom juniorskom prvenstvu u Banja Luci.

ZAGREB, 22. srpnja 2014. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zlatko Mateša i Josip Čop, čestitali su Hrvatskom kajakaškom savezu povodom uspjeha hrvatske juniorskoj kanuističkoj reprezentaciji na Europskom juniorskom prvenstvu u Banja Luci:

„Jako nas je razveselila vijest o sjajnim rezultatima hrvatske juniorske kanuističke reprezentacije na Europskom juniorskom prvenstvu u Banja Luci. U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, od srca čestitamo Ivanu Toliću, Luki Obadiću i Jadranju Zonjiću povodom osvajanja zlatne medalje u ekipnoj utrci discipline klasičan spust, Luki Obadiću i Jadranu Zonjiću na srebrnoj medalji u disciplini C2 te Renu Korpesu, Antoniu Mariniću, Jadranu Zonjiću, Damianu Kukecu, Luki Obadiću i Ivanu Toliću na bronci osvojenoj u ekipnoj utrci kanu dvojaca. Čestitke upućujemo naravno i njihovom stručnom stožeru kao i čelništvu Hrvatskog kajakaškog saveza. Uz svjetsko juniorsko srebro i europsku juniorsku broncu, ovo prvo zlato s velikih natjecanja, baš kao i medalje srebrnog i brončanog sjaja, dokaz su neiscrpne darovitosti i upornosti Vaših mladih sportaša, ali i dobrog i predanog stručnog rada u Savezu. Ponosni smo što je i Hrvatski olimpijski odbor kroz svoje razvojne programe dao svoj doprinos ovim iznimnim rezultatima, kakve želimo i u budućnosti Vašim mladim reprezentativcima.“ (hoo/msč)