Zagreb, 1. prosinca 2021. - Hrvatski judo savez (HJS) pokrenuo je hvalevrijednu humanitarnu akciju (od 1. do 31. prosinca 2021.) s ciljem prikupljanja financijskih sredstava i potrepština za domove za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i djecu koja moraju napustiti domove kada napune 18 godina i preseliti se u stambene jedinice do prestanka školovanja ili pronalaska zaposlenja.

Judo na svjetskoj razini ima prepoznatljivu etiketu "Više od sporta", a da je tako u Hrvatskoj pokazuje i ova humanitarna akcija pod nazivom Vratimo osmijeh. Vrijeme uoči Božića često potakne ljude na dobrotvorne geste i pomaganje drugima. Nakon godine velikih rezultatskih uspjeha, Hrvatski judo savez ovom akcijom  želi pomoći domovima za nezbrinutu djecu u Lipiku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima.

Od prikupljenih novčanih sredstava izgradit će se važna infrastruktura i nabaviti potrebna oprema ili konkretnije:
- dodatna stambena jedinica (Dječji dom sv. Ana u Vinkovcima)
- oprema za bavljenje sportom i druženje (Dječji dom Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu)
- senzorna penjalice s antistresnom podlogom (Dječji dom u Lipiku)

Na taj način članovi hrvatske judo obitelji žele pokazati kako se ulaganjem u mlade, poticanjem na zajedništvo i tjelesnu aktivnost kroz kvalitetnu infrastrukturu može vratiti osmijeh u ovim teškim vremenima pandemije, potresa i brojnih drugih izazova.

Svaki dan kroz idući tjedan objavljivat ćemo zasebne priče iz domova, da se bolje upoznate s aktivnostima koje provode, štićenicima domova i vrijednim ljudima koji se trude poboljšati njihove živote.

Doniraj i ti, svaki iznos je vrijedan i velik, na poseban račun otvoren za ovu humanitarnu akciju (do 31. prosinca) IBAN: HR7524070001500015724 (Opis plaćanja: Vratimo osmijeh), a mi ti unaprijed zahvaljujemo!

***

Kontakt-osoba za sva pitanja i dodatne informacije:

Bruno Blumenschein,
glasnogovornik Hrvatskog judo saveza
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
091/6300-085