Zagreb, 7. studenoga 2021. - Uspješan vikend za hrvatske judaše i judašice u međunarodnim nastupima! Na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke (do 23 godine) u Budimpešti Solinjanka Ana Viktorija Puljiz postala je europska prvakinja u kategoriji do 52 kilograma.

Budimpešta postaje omiljeni grad za hrvatske judoke. Nakon što je Barbara Matić tu postala svjetska seniorska prvakinja, 20-godišnja Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) osvojila je mlađeseniorsko europsko zlato. U finalnoj borbi svladale je Njemicu Maschu Ballhaus s dva prekrasna wazarija, a prethodno je pobijedila - Talijanku Pernu, Bugarku Dimitrovu i Nizozemku Van Krevel ipponima te u polufinalu srpsku judašicu Petrović wazarijem.

Mlada Dubrovčanka Petrunjela Pavić europska je U-23 doprvakinja u kategoriji do 78 kilograma. Na putu do finala svladala je ipponom Mađarku Sagi, a zatim wazarijem Španjolku Perez Gomez. I protiv Portugalke Samopaio Pavić je dobro ušla u borbu, ali je ipak, nakon wazarija suparnice, završila dan sa srebrom oko vrata.

Naši seniori i seniorke vraćaju se s čak četiri medalje, osvojene na Grand Slamu u Bakuu (Azerbajdžan). U subotnjem programu srebrna odličja osvojili su Lara Cvjetko (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg), a u nedjelju su Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Maranić (+78 kg) izborile brončane medalje.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ani Viktoriji Puljiz osvajanje naslova mlađeseniorske europske prvakinje i Petrunjeli Pavić na naslovu europske doprvakinje! Jednako tako, čestita i Lari Cvjetko, Dominiku Družeti, Karli Prodan i Ivani Maranić na četirima odličjima osvojenim na Grand Slamu u Azerbajdžanu!