Zagreb, 26. rujna 2021. - Dvije brončane medalje osvojili su hrvatski predstavnici na sjajno organiziranom judaškom Grand Prixu (GP) u zagrebačkoj Areni. Već prvoga dana GP-a do postolja je stigla Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 52 kg, a drugu broncu u nedjeljnom je programu osvojio Marko Kumrić u kategoriji do 100 kg.

Mlada Solinjanka je na startu natjecanja pobijedila Njemicu Maschu Ballhaus pa izgubila od Belgijke Amber Ryheul, te je kroz repesaž izborila borbu za broncu protiv Španjolke Izaskun Ballesteros Gonzalez, koju je naša juniorka uspjela svladati.

Kumrić je u prvom kolu za samo 27 sekundi pobijedio Ukrajinca Vehera, u drugom kolu mu je Nizozemac Catharina bio preteška prepreka, ali se na pobjednički kolosijek vratio protiv Švicarca Eicha tehnikom držanja. U borbi za broncu za suparnika je imao osvajača olimpijskog srebra iz Londona 2012., Kubanca Asleyja Gonzaleza, koji nastupa pod rumunjskom zastavom. U napetoj borbi do samoga kraja, 25-godišnji Splićanin je uspio zadržati prednost i ostvariti prvi uspon na postolje Grand Prix natjecanja.

Osim Kumrića, Hrvatska je u finalnom bloku završnog dana imala još dvije predstavnice i to u kategoriji preko 78 kg - Helenu Vuković i Tinu Radić. Obje su na kraju zauzele peto mjesto.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ani Viktoriji Puljiz i Marku Kumriću na osvojenima brončanim odličjima, kao i Hrvatskom judo savezu na vrhunskom domaćinstvu Grand Prixa u Zagrebu!