Zagreb, 2. srpnja 2021. - Nakon što je Međunarodni judo savez (IJF) poslao Ivani Maranić pozivnicu za nastup na olimpijskom turniru, iskusna reprezentativka u kategoriji preko 78 kilograma postala je 56. hrvatska olimpijska uzdanica za igre u Tokiju.

Članica JK Panda iz Zagreba bila je sedma ispod crte za nastup u Tokiju na prvoj rang-listi IJF-a, no zbog ozljeda i otkaza bolje rangiranih natjecateljica, dobila je poziv za svoj premijerni nastup na Olimpijskim igrama u dobi od 29 godina.
Maranić je osvajačica svjetske juniorske bronce iz 2010. godine, radi s trenerom Goranom Strmotićem, a vijest ju je dočekala na EJU trening kampu u Poreču.

- Uh, velika sreća! Toliko različitih osjećaja i misli u glavi! Ponosna, sretna, uzbuđena. Nakon toliko izazova i rada, nastup na Olimpijskim igrama bit će kruna svega - kazala je Maranić.

Budući da su pravo nastupa prethodno osigurale članice JK Pujanke iz Splita - svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg) i Karla Prodan (do 78 kg), hrvatski judo će prvi put u povijesti imati tri predstavnice/predstavnika na Igrama. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. hrvatske boje branili su Marijana Mišković (do 63 kg) i Tomislav Marijanović (do 81 kg), a u Rio de Janeiru 2016. Barbara Matić (do 70 kg).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ivani Maranić na statusu evidentne olimpijske kandidatkinje za Igre u Tokiju!