Zagreb, 23. lipnja 2021. - Objava službenih kvalifikacijskih lista Međunarodne judo federacije (IJF) za Olimpijske igre u Tokiju potvrdio je dvije  hrvatske predstavnice - Barbaru Matić (do 70 kg) i Karlu Prodan (do 78 kg), te ostavio još nadu za Ivanu Maranić (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg).

 

Hrvatski judo će na Olimpijskim igrama (23. srpnja - 8. kolovoza) u domovini svog sporta, Japanu, imati barem dvije predstavnice. Potvrđene sudionice olimpijskog turnira, direktnim plasmanom, su Barbara Matić (do 70 kg) i Karla Prodan (do 78 kg), članice splitskog JK Pujanki, i nastupit će u razdoblju od 24. srpnja do 31. srpnja.

 

Kako do 3. srpnja, svi nacionalni savezi trebaju Međunarodnoj judo uniji potvrditi sudionike, ostaje šansa za Ivanu Maranić u kategoriji preko 78 kg te za Zlatka Kumrića u kategoriji do 100 kg. Naime, Maranić, članica JK Panda, trenutno je sedma ispod crte, a Kumrić trenutno peti ispod crte, ali kada se uzmu u obzir ozljede, sustav kontinentalnih kvota i ostale okolnosti, otvaraju se izgledi i da se netko od njih nađe na olimpijskom turniru. (hjs/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Barbari Matić i Karli Prodan na službenoj potvrdi olimpijskog statusa za Tokio, uz izraženu želju da im se Ivana Maranić i Zlatko Kumrić pridruže kao hrvatski olimpijci u Tokiju!