Zagreb, 16. prosinca 2020. - Na godišnjem kongresu Europske judo unije, održanog putem videokonferencije u srijedu 16. prosinca, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi reizabran je za sportskog direktora kontinentalne judaške udruge.

Tijekom četverosatnog rezimea 2020. godine za europski judo, predsjednik Europske judo unije, Sergej Solovejčik, istaknuo je porečki "balon" kao jedan od najvećih uspjeha:

- Ovim putem bih se još jednom želio zahvaliti cijelom Hrvatskom judo savezu i svim članovima organizacijskog odbora europskih prvenstava za juniore i mlađe seniore u Poreču na iznimnom trudu i uspjehu održavanja tako izazovnih natjecanja. Potvrdili ste još jednom da ste važan član europske judo obitelji.

Na kongresu se i glasalo za dužnosničke pozicije, a dosadašnji sportski direktor Europske judo unije, Hrvoje Lindi, dobio je povjerenje za treći četverogodišnji mandat na toj dužnosti.

- Ponosan sam i zahvalan kolegama iz cijele Europe što prepoznaju trud koji ulažem u svakodnevni rad, zajedno sa cijelim svojim timom. Potvrda je to i rada svih u Hrvatskom judo savezu, koji je prepoznat kao jedan od najboljih organizatora u judo svijetu te po efikasnosti rada uz jako mali broj ljudi - rekao je Lindi, koji obnaša dužnost sportskog direktora Europske judo unije od 2012. godine.

Ako se tome pridoda prošlotjedno imenovanje predsjednice Hrvatskog judo saveza, dr. sc. Sande Čorak, za savjetnicu Europske komisije za ravnopravnost spolova, hrvatski predstavnici na najvišim pozicijama europskog judo i sportskog svijeta svakako daju prilike i za daljnji rast hrvatskog juda i sporta. (hjs/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Hrvoju Lindiju na novom mandatu sportskog direktora Europske judo unije, kao i čelnici HJS-a Sandi Čorak na savjetničkoj dužnosti u Europskoj komisiji za iznimno važnu ravnopravnost spolova.