Zagreb, 21. studenoga 2020. - Posljednjeg dana seniorskog Europskog prvenstva u judu, kojem je domaćin bio Prag, hrvatska reprezentativka Karla Prodan osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma. Potvrda je to njezine odlične sezone, budući da je na nedavnom mlađeseniorskom EP-u u Poreču osvojila srebrno odličje.

U prvom praškom nastupu 22-ogodišnja Splićanka svladala je iskusnu Nizozemku Verkerk, potom je wazarijem uspješno "riješila" i Talijanku Stangherlin. U polufinalu ju je wazarijem zaustavila Njemica Malzahn, ali Prodan je smogla snage za novi povratak na pobjednički kolosijek. U borbi za broncu na wazari je bacila Poljakinju Pacut, obogativši u samo desetak dana trofejnu kolekciju s drugom vrijednom kolajnom iz kontinentalne konkurencije.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Karli Prodan i treneru Vladimiru Preradoviću osvajanje europske seniorske bronce, uz želju da ovaj uspjeh bude putokaz našim judašicama i judašima na putu prema Olimpijskim igrama u Tokiju! (hoo/vk)