Budimpešta/Zagreb, 24. listopada 2020. - Hrvatska judašica Barbara Matić ostvarila je u subotu ponajveći rezultat u dosadašnjoj karijeri, osvojivši zlatnu medalju u kategoriji do 70 kg na Grand Slamu u Budimpešti.

Tim ostvarenjem dodatno se približila normi za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine. U svojoj četvrtini ždrijeba na budimpeštanskom Grand Slamu hrvatska reprezentativka najprije je ipponom pobijedila Švicarku Alinu Lengweiler, a potom je svladala i Belgijku Gabriellu Willems. Za plasman u polufinale Matić je wazarijem nadjačala i aktualnu svjetsku prvakinju Francuskinju Marie Eve Gahie. U polufinalu je čekala svjetska doprvakinja Portugalka Barbaru Timo, koju je Matić pobijedila "zlatnim bodom", natjeravši je na treću kaznu.

Tako je izborila nastup u finalu, gdje ju je čekala još jedna Francuskinja, Margaux Pinot, europska prvakinja i vlasnica bronce sa Svjetskog prvenstva. Wazari je Barbari Matić donio pobjedu, zlatnu medalju i 1000 bodova za svjetsku ranking-ljestvicu, čime je 25-godišnja Splićanka napravila veliki korak prema Olimpijskim igrama u Tokiju. (hina/hoo/vk)

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Barbari Matić najnoviji veliki uspjeh i želi joj što skoriji ulazak među evidentne kandidat(kinj)e za OI u Tokiju!