Na EUROPSKOM JUNIORSKOM JUDO PRVENSTVU koje se održava u Varšavi, Poljska (12.-14.9.2008.) nastupa i hrvatska judo reprezentacija. Hrvatska judo reprezentativka na drugom danu natjecanja (13.9.) MARIJA ĆOSIĆ u kategoriji do 70 kg osvojila je 3. mjesto.

Na EUROPSKOM JUNIORSKOM JUDO PRVENSTVU koje se održava u Varšavi, Poljska (12.-14.9.2008.) nastupa i hrvatska judo reprezentacija.
Hrvatska judo reprezentativka na drugom danu natjecanja (13.9.2008.) MARIJA ĆOSIĆ u kategoriji do 70 kg osvojila je 3. mjesto. U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu Švicarske, Alexandrine Briaux na Ippon (maksimalnih 10 bodova), u drugoj borbi izgubila je od predstavnice Mađarske, Joo Abigel (prva na svjetskoj juniorskoj ranking listi), u popravnim borbama za treće mjesto prvo je pobijedila predstavnicu Italije, Ferrari Martu na yuko (5 bodova) zatim predstavinicu Velike Britanije, Woolock Scarlette na Ippon. U borbi za treće mjesto pobjeđuje domaću predstavnicu Poljske, Pogorzelec Dariu i time osvaja 3.mjesto u Europi.

Naša druga reprezentativka VESNA BELJIĆ u kategoriji do 63 kg osvojila je 7. mjesto izgubivši u prvoj borbi od predstavnice Njemačke, Trajdos Martyne (treće na svjetskoj juniorskoj ranking listi), da bi u popravnim borbama za treće mjesto prvo pobijedila predstavnicu Španjolske, Ribot Fatimu na koku (tri boda), zatim predstavnicu Rusije, Noskova Tatianau na yuko (5 bodova), te u neizvjesnoj borbi sa predstavnicom Italije, Gwend Edwinge gubi na minimalnu razliku bodova i osvaja 7. mjesto u Europi..15. rujna nastupa naša predstavnica IVANA MARANIĆ u kategoriji do 78 kg, koja je trenutno 3. na svjetskoj juniorskoj ranking listi.
Svi podaci preuzeti sa www.eujudo.com.

HRVATSKI JUDO SAVEZ
Hrvoje Lindi, prof.
(091/518 33 80)