Ispis

Zagreb, 10. listopada 2021. - Hrvatski jedriličar Filip Jurišić, član splitskog Mornara, osvojio je u subotu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7, koja se nekad zvala Laser, u bugarskoj Varni.

Splićanin je uoči subote, kada je na rasporedu bio samo jedan plov, bio treći u ukupnom poretku. U subotu je bio 12., ali su njegovi rivali bili lošiji, Mađar Vadnai zauzeo je 18. mjesto, a Cipranin Pavlos Kontides 17. Filip je prije godinu dana na EP-u u Gdanjsku za malo izgubio odličje i završio je kao četvrti, a ovo srebro mu je najveći uspjeh u karijeri. Naslov europskog prvaka u Varni osvojio je Britanac Michel Beckett (43), Jurišić je ostvario 71 bod, a treći je bio Mađar Jonathan Vadnai (75).

U neolimpijskoj klasi YLCA 6 za jedriličare do 21 godine Stipe Gašpić je osvojio je naslov europskog prvaka s 18 negativnih bodova. Drugi je Ukrajinac Oscar Madonich s 53 bodova. U istoj klasi i istom uzrastu Božidar Golubić je osvojio broncu.

U ženskom Laser Radialu (YLCA 6) hrvatska olimpijka Elena Vorobeva zauzela je osmo mjesto sa 182 boda, Sandra Lulić je bila 28., Ursula Balas 51., Karla Šavar 57., Carla De Carina 63., a Nika Manestar 65.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Filipu Jurišiću naslov europskog doprvaka u olimpijskoj klasi YLCA 7, kao i Stipi Gašpiću naslov europskog prvaka te Božidaru Grubišiću osvajanje bronce u konkurenciji do 21 godine u neolimpijskoj klasi YLCA 6!