Zagreb, 16. kolovoza 2021. - Vikend iza nas obilježile su sjajnim rezultatskim ostvarenjima u međunarodnoj konkurenciji dvije hrvatske juniorke - Amanda Mlinarić iz streličarstva i Petra Marendić iz jedrenja.

 

Naša najbolja streličarska juniorka Amanda Mlinarić obranila je u Wroclawu (Poljska) zlatnu medalju u složenom luku, osvojenu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Madridu 2019. godine, postavši prva juniorka u povijesti svjetskog streličarstva kojoj je to uspjelo. Nakon nedavno postavljenog novog europskog rekorda (150/150/5x) i novog svjetskog zlata, trenutačno je vrlo visoko i na seniorskoj rang-ljestvici Svjetskog streličarskog saveza (World Archery) - na 19. mjestu. Na putu do finala u Poljskoj eliminirala je suparnice iz Italije, Irana, Meksika, Estonije i na kraju - u borbi za zlato - Indijku Sakshi Chaudhary.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Amandi Mlinarić na osvojenom svjetskom zlatnom odličju u streličarskoj disciplini složeni luk!

 

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u irskom Dun Laoghaireu naša mlada jedriličarska uzdanica Petra Marendić osvojila je srebrno odličje u klasi Laser 4.7, skupivši nakon 12 regata 45 negativnih bodova, jedan manje od trećeplasirane Talijanke Bolzonelle i šest više od prvoplasirane joj sunarodnjakinje Mattivi. Prošle godine u Portugalu Marendić je postala europska prvakinja u istoj klasi, potvrdivši sa samo 16 godina izniman sportski potencijal.

Svjetsko juniorsko srebro, osvojeno u Irskoj, samo je nastavak fantastičnog razvojnog puta juniorke splitskog JK Mornar koji je nedavno proslavio i drugo olimpijsko srebro svog najsjajnijeg člana - Tončija Stipanovića.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petri Marendić na osvojenom naslovu svjetske doprvakinje u klasi Laser 4.7!