Melbourne / Zagreb, 16. veljače 2020. - Aktualni olimpijski doprvak Tonči Stipanović osvojio je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase Laser u Melbourneu (Australija), potvrdivši odličnu formu nešto više od pet mjeseci uoči Olimpijskih igara u Tokiju, na kojima brani povijesno pojedinačno srebro hrvatskog jedrenja iz Rio de Janeira.

U posljednji natjecateljski dan SP-a Stipanović je ušao kao šestoplasirani u Zlatnoj skupini, ali je četvrtim te 21. i 11. ulazom u cilj u zadnja tri plova skupio 64 negativna boda i osvojio broncu ispred Francuza Jeana Bernaza (66). Svjetski prvak je Nijemac Philipp Buhl, dok je srebro pripalo domaćem natjecatelju Mattu Wearnu. Naš drugi laseraški predstavnik, Filip Jurišić, zauzeo je solidno deseto mjesto.

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su Stipanoviću, njegovu stručnom stožeru i Hrvatskom jedriličarskom savezu na ovom vrijednom ostvarenju:

 

Dragi naš Tonči,

nakon potvrđene olimpijske vize za Tokio prije godinu i pol, sjajnim nastupom i osvojenom brončanom medaljom u Melbourneu potvrdio si i pripadnost svjetskoj laseraškoj eliti. Uz osobne čestitke, i čestitku u ime cijele hrvatske olimpijske obitelj kojoj pripadaš, od srca ti želimo nastavak ispunjavanja trofejnih stranica hrvatskog jedrenja ovoga ljeta na Igrama u Tokiju!  (hoo/vk)